YouTube'da Kanal Doğrulaması Nasıl Yapılır ?

YouTube'da Kanal Doğrulaması Nasıl Yapılır ?

YouTube mavi tik nasıl alınır sorusu günümüzde, bu sosyal medya uygulamasını aktif olarak kullananlar tarafından sıklıkla soruluyor. Bir diğer şekilde kanal doğrulama olarak da ifade edilebilecek mavi tik tam olarak ne anlama gelmektedir, neyi ifade etmektedir; öncelikle bu konulara değinelim ve YouTube'da kanal doğrulamasının nasıl yapılabileceğine birlikte bakalım:

YouTube'da Mavi Tik Nedir?

Yoğun olarak kullanılan pek çok sosyal medya uygulamasında bulunan mavi tik; bir değer ifadeyle onay işareti; bir YouTube kanalının orijinal hesap olduğunu ve sahte olmadığını gösteren bir kanal doğrulama sistemidir.

Özellikle ünlü youtuberlar tarafından tercih edilen bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Çok sayıda kullanıcının araştırdığı bilinen bu alanda kanal onaylamasının nasıl yapılabileceğini inceleyelim:

YouTube'da Kanal Doğrulaması Nasıl Yapılır?

YouTube kanal doğrulama işlemi belli şartlar içerir. Doğrulanmış bir kanalın en net ifadesi, kullanıcı isminin yanında yer alan mavi tik işaretidir. Bunu alabilmek için gerekli olan koşulları sıralayalım:

Abone Sınırı

Öncelikle açılan bir YouTube kanalında gerekli olan bazı şartlar dahilinde onay işareti alınabilmektedir. YouTube tarafından verilen bu işareti bireysel olarak yapmak ve YouTube kanal doğrulama hilesi gibi yollara başvurmak kanalın tümden kapatılmasına sebep olabilir.

Bu önemli noktayı değindikten sonra; YouTube'da onay alabilmek için gerekli olan abone sınırından söz edelim: Rozet işareti olarak da geçen bu onayın alınması için en zorlayıcı özelliklerden birisi kanalın 100.000 abone sınırını geçmiş olma zorunluluğudur.

Bu sayı geçildikten sonra ve diğer şartları da tamamlıyorsa; kanal taklit ya da sahte kanal gibi bir vasfa sahip değilse onaylama sürecine geçilir. Şimdi YouTube kanal doğrulaması için diğer özelliklere göz atalım:

Güvenilir Olma

Açılmış olan kanal; olduğu iddia edilen kişi ya da kurumu temsil etmelidir. Örneğin bir moda markası olarak açıldıysa somut bir karşılığa tekabül etmesi gerekir. Bu noktada kanal açan kişinin kimliğini güvenirlilik açısından doğrulayabilmek adına farklı özellikler YouTube tarafından kontrol edilebilir.

Örneğin kanal yaşı bunlardan birisidir. Bunun dışında daha fazla bilgi alınmak da istenebilir. Burada amaç YouTube kanalının gerçekten doğru olduğunu teyit edebilmektir. Bir diğer YouTube onay şartı ile devam edelim:

Eksiksiz Olma Şartı

Bu noktada mavi tik için başvuran kanalın YouTube'da aktif olarak yer alması ve kanalın herkese açık bir özelliğe sahip olması gerekir. Etkin bir şekilde kullanılmaya devam eden kanal; diğer şartları da sağladığı takdirde muhtemelen onay işaretini alacaktır.

Bunların yanı sıra kanalda simge, açıklama ve içerik de bulunmalıdır. YouTube doğrulama rozeti istisnaları genel olarak yukarıda sayılan yöntemlerle yapılabilmekte ve YouTube kanal doğrulama rozeti başvuru formu ile benzeri yöntemler aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.

Ancak özellikle en zor şartlardan birisi olarak öne çıkan 100.000 abone şartını sağlamayan bazı istisna kullanıcılar da onay alabilmektedir. Bunun temel sebebi; çok yüksek takip oranına sahip olmamasına rağmen yine de geniş çevrelerce bilinen ve değer verilen kanallar olması sebebiyledir.

YouTube Onay Rozeti Neden İptal Olur?

Bazı durumlarda YouTube doğrulama işaretini geri alabilir. Bunun birkaç sebep olmaktadır:

  • Öncelikle kullanıcı sayısı 100 binin altına düştüğü takdirde rozet geri alınabilir.
  • Bir diğer sebep de; kanal doğrulaması onaylandıktan sonra YouTube kanalının ismini değiştirilmesi nedeniyle olabilir. Çünkü bu durumda yeni isimle tekrar bir başvuru yapmak gerekir.
  • Bunun dışında paylaşılan içeriklerde intihal durumu söz konusu oluyorsa yine iptal söz konusu olabilir. Doğrulama rozeti iptal edilmiş bir YouTube kanalı; tekrar onay için başvursa dahi kabul olma ihtimali oldukça düşüktür.

Yorum Yap



widget-1

MAIL ADRES

info@sosyalat.com

widget-2

TELEFON

0850 307 54 67