YouTube Para Kazanma Hesaplama

YouTube Para Kazanma Hesaplama

YouTube para kazanma hesaplama son dönemlerde çoğu kişinin merak ettiği konular arasında yer almaya başlamıştır. Dünyanın en popüler web siteleri arasında yer alan YouTube’de her ay 2 milyar üzerinde kullanıcı oturum açıyor.

YouTube platformu üzerinden kullanıcılar her gün 1 milyar saati geçit video izliyorlar. YouTube üzerinden yayınlanan videolar, kullanıcılar tarafından; gelir ortaklığı ve kazanç ortaklığıyla oluşturuluyor. YouTube kazanç tablosu için ilk olarak gerekli şartları karşılamak gerekiyor. Şartların sağlanmasından sonra Google Adsense reklam platformuna mutlaka üye olmanız gerekiyor. Google Adsense üyeliğinin arkasından; 4000 saat izlenme ve 1000 abone şartını sağlamanız gerekiyor. Belirttiğimiz şartları sağladıktan sonra videolar üzerinden reklamları yayınlayabileceksiniz. YouTube kullanıcılarının profili ve videosu kapsamında; videolarda yayınlanan reklamların konusunda da değişmeler olabiliyor.

YouTube’de 1 Milyon İzlenme Ne Kadar Para Kazandırır?

1 milyon izlenmeye para kazanma YouTube

“YouTube’de 1 milyon izlenme ne kadar para kazandırır” noktasında öncelikle sisteme dahil olmanız gerekiyor. YouTube para kazanma sistemi üzerinden gelir elde etmeniz mümkündür. Türkiye’de içerik üreticileri bin izlemede ortalama 5-7 TL arasında gelir sağlamaktadır. Bu bilgiden sonra özellikle insanlar, “YouTube 1 milyon izlenme kaç para” konusunu da çok merak ediyorlar. Genel olarak 1 milyon kez izlenen bir YouTube içerik üreticisi, 5.000- 7.500 bin arasında gelir sağlıyor.

YouTube gelir elde etmek için videoların telif haklarının da mutlaka sizin olması gerekiyor. YouTube video paneli üzerinden; mutlaka videolarınızla para kazanabileceğiniz butonun da aktifleştirilmesi gerekiyor. YouTube kısıtlama yaptığı videolara ödeme yapmamaktadır. Örneğin; YouTube’un kısıtladığı videonuz milyonlarca kez izlense dahi yine de onun üzerinden gelir elde edemezsiniz. “YouTube 1000 izlenme kaç para” sorusunda birkaç noktaya da dikkat etmek gerekiyor. O noktalar;

  • Türkiye’de yaklaşık 1 reklamlık gösterimde ödenen ücret, 0.15 kuruş olduğunu söyleyebiliriz. Yalnız bu rakam reklamdan reklama da değişebiliyor.
  • 50 (reklam izlenmesi)x 0.15 kuruş= 7.5 TL’dir.
  • Yaklaşık olarak her 1000 videoda  %5’de izleyici reklamının 30 saniyeden çok izlendiğini belirtebiliriz. Özetle; her 1000 video içerisinden 50 adet reklam gösterimi sonucunda ücret alabilirsiniz.
  • 1000 gösterimde 7.5 TL kazanç sağlandığı düşünüldüğünde; 1000x 7.5= 7.500 TL

YouTube Kaç İzlenmeye Para Veriyor?

“YouTube kaç izlemeye para veriyor” kapsamında Google Adsense ön plana çıkıyor. Reklam gelirlerinin eşit şekilde dağıtıldığı kazanç sistemine Google Adesense ismini veriyoruz. Herhangi bir YouTube kanalı özellikle reklam yayınlama hakkını elinde bulunduruyorsa, 200 defa bile izlense yayınlanan video yine de o kanal gelir elde ediyor. Fakat 200 kez izlenen bir videonun sağladığı gelir düşük olduğundan paranın hesabınıza gönderilmesi mümkün olmaz. Türkiye’de YouTube, para çekme işleminde minimum 200 TL gelir elde edilmesi gerekiyor. YouTube gelir baremi olarak belirtilen 200 TL’lik limit İngiltere hesaplarına göre, 60 Euro olduğunu söyleyebiliriz.

YouTube üzerinden para kazanabilmek için; kanalınızdaki ortalama tüm videoların izlenme sayıları ele alınması gerekiyor. YouTube üzerinden ilk paranızı çekebilmek için minimum 300 binlik izlenme rakamına ulaşmanız gerekiyor.

YouTube Kazanç Hesaplama Nasıl Yapılır?

“YouTube kazanç hesaplama nasıl yapılır” kapsamında yukarıda belirttiğimiz gibi; 12 ay içerisinde 4000 saat izlenme ve 1000 aboneye sahip olmanız gerekiyor. Bahsettiğimiz bu şartları yerine getirdiğiniz takdirde Google Adsense’den yayıncı başvurusu yapmanız gerekiyor. Google Adsense üzerinden onay aldıktan sonra; YouTube iş ortağı programına katılabilirsiniz. Tüm bu süreçleri bitirip her 1000 izlemede ve tıklanan reklamlarda kolayca kazanç sağlayabilirsiniz. Yalnız burada video içerisindeki reklamlar ve atlanmayan 6 saniyelik reklamların önemi çok büyüktür. YouTube kazanç hesaplama sistemini kavrayabilmek adına aşağıda belirteceğimiz terimleri mutlaka bilmeniz gerekiyor.

TBM

Videoyu tıklama başına maliyeti kapsıyor.

BGBG

1000 gösterim başı elde edilen geliri kapsıyor. İş ortaklarındaki Adsense paneli üzerinden günlük görüntülenmektedir.

BGBM

1000 gösterim başı maliyeti ifade etmektedir. Reklam veren kişiler,  anlık 1000 reklam gösterimde BGBM ücreti öderler.

YouTube’in iş ortaklığı süreci içerisinde gelir hesaplama adımlarında birkaç konuya çok dikkat edilmesi gerekiyor. YouTube kazanç tablosu içerisinde özellikle, reklam verenler arasından elde edilecek gelirin %67’lik bölümünün yayıncılara ödenmesi gerekiyor. Videolarda hangi reklamlar yüksek ücret öderse onların reklamları yayına sunulacak. Video içerisindeki reklam sayıları ve videoların uzunluğu elde edilecek geliri de direkt artırıyor. Yalnız bu durum içerik üreticisinin videosunun daha erken kapatılmasını sağlar. Özellikle uzun reklamlarda izleyiciler sıkılıp videoyu direkt kapatabiliyorlar.

YouTube içerik üreticilerinin esas gelir kaynağı, BGBG ile olmaktadır. Günlük ortalama gelir; 5 TL’de, 1.500 TL’de olabiliyor. Bahsettiğimiz rakamlar tamamıyla ödenecek reklam bütçeleriyle alakalı bir durum olduğunu söyleyebiliriz.

YouTube Video Geliri Hesaplama Nasıl Yapılır?

“YouTube video geliri hesaplama nasıl yapılır” hakkında ilk önce reklam gelirlerindeki kazancın bilinmesi gerekiyor. YouTube reklam gelirlerinden %67’si içerik üreticisine, geri kalanıysa Google’a ait oluyor. %67’lik gelir otomatik hesaplanarak içerik üreticisine Adsense paneli üzerinden duyuruluyor. 1 adet YouTube videosundan kazanılacak ortalama geliri hesaplayabilmek için; 1000 gösterim başı kazancıda içine katmanız gerekiyor. Örneğin; 10 bin izleme alan bir videonun gelirini hesaplayabilmek adına, 1000 gösterimin gelirini öncelikle hesaplamalısınız. Yukarıda 1000 gösterimin fiyatının 7.5 TL olduğunu belirtmiştik. Bu doğrultuda diğer hesaplamaları;

  • 10.000 görüntülenme= 7.5 TL X 10= 75 TL,
  • 20.000 görüntülenme= 7.5 TL X 20= 150 TL,
  • 100.000 görüntüleme= 7.5 TL X100= 750 TL,
  • 1.000.000 görüntüleme= 7.5 TLX 1000= 7.500 TL,

Sıraladığımız rakamlar en yakın tahminlerdir. Fakat Google Adsense kazançları yaklaşık olarak belirttiğimiz şekilde hesaplanmaktadır.

YouTube Kanal Geliri Nasıl Hesaplanır?

Kanal gelirli hesaplama YouTube

“YouTube kanal geliri nasıl hesaplanır” doğrultusunda ilk olarak, abone sayısını mutlaka artırmalısınız. YouTube kanalınıza eklemiş olduğunuz her yeni videolar, diğer kullanıcıların öne çıkan videolar kısmında yer alacak. Böylelikle yayınladığınız içerikler çok kısa sürede trendlerde yer alacak.

YouTube platformunda yer alan videolardan daha çok para kazanabilmek adına, reklam veren kişilere kaliteli videolar oluşturmalısınız. İzleyicinin değerli gördüğü, kaliteli videolar üreterek gelirinizi önemli ölçüde artırabilirsiniz. YouTube kanalından daha çok kazanayım diye hile ya da spam yöntemlerine kesinlikle başvurmayınız. Özellikle platform tarafından elde edilen izlemeler incelenmektedir. Sistem belirttiğimiz hususları tespit ederse kanalınıza ceza verir. Bu ceza, YouTube kanalınızın para kazanmasıyla alakalı sisteminin kapatılmasıyla ilgilidir.

YouTube’den Para Kazanma

YouTube’den para kazanma yöntemleri 2’ye ayrılıyor. İlk yöntem; YouTube’in kendi reklamları üzerinden kazanç sağlamaktır. 2. Yöntemse; videolarınız için sponsor sağlamaktır. YouTube kanalınızın abone sayısının; 50 ile 100 bin bandında olması sponsor bulmanızı çok kolaylaştıracak. Genellikle YouTube kanalları gelirlerini, sponsorlar üzerinden sağlıyorlar. YouTube reklam geliri için videoların; sonuna, önüne ve içine reklamlar yerleştirilir. Aynı zamanda öneriler bölümüne de reklamlar yerleştirilebiliyor. YouTube reklamları; tıklanma ve gösterim-izlenme odaklı olarak para kazanmayı sağlıyor. YouTube içerik üreticilerinin para kazanmasını sağlayan reklam modellerini şöyle belirtebiliriz:

Videodışı Reklam Modeli

Video önerileri ya da videoların altlarında bulunan kısımlardır. İzleyiciler bahsettiğimiz noktalardaki videolara tıkladıklarında gelir elde ederler. Yalnız videodışı reklamlardan elde edilen gelirlerin çok düşük olduğunu söyleyebiliriz.

Videoiçi Reklam Modeli

YouTube reklam geliri hesaplama denildiğinde karşımıza çıkan diğer bir modelse; videoiçi reklam modelleridir. YouTube en fazla bu modeli kullanmaktadır. Bu modelde videoların öncesine, sonrasına ve içine reklamlar koyulur. Videoiçi reklam modellerinde, 5 saniye atlanamaz. Eğer 5 saniye geçtikten sonra izleyici “Geç” butonuna tıklarsa, video sahibi kesinlikle kazanç sağlayamaz.


Yorum Yap



widget-1

MAIL ADRES

info@sosyalat.com

widget-2

TELEFON

0850 307 54 67