Twitter kullanıcılarıyla ilk tanıştığı günden beri global çapta bir kullanım bulmuştur. Sunduğu özelliklerle her geçen gün üye sayısı artar. İçerisinde birçok kullanıcı, güvenliğine büyük özen gösterir. Özellikle fenomenler ve profesyoneller nasıl daha güvenilir bir yapı elde edeceğini araştırır. Ancak normal kullanıcılar da hesaplarını her zaman sağlam tutmak ister.
Bunun için ilk olarak kişilerin gerekli güvenlik önlemlerini alması gerektiği bilinmelidir. Bu kapsamda öncelikle şifreler kişisel bilgilerle alakalı olmamalı, güçlü bir yapıda olmalıdır. Aynı zamanda kişilerin hobi ve sevdikleriyle de bağlantı bulunmamalıdır. Parola da asla paylaşılmamalıdır.
Ayrıca Twitter tarafından sunulan özellikler de kullanılmalıdır. Twitter iki faktörlü kimlik doğrulama da bu kapsamdadır. Peki, nasıl kullanılır ve sorun olursa nasıl çözülür?
İki faktörlü kimlik doğrulama diğer sosyal medya platformlarından da bilinen bir özelliktir. Bir güvenlik önlemi olup, kişilerin hesaplarını daha sorunsuz, güvenli şekilde kullanmasını sağlar. Başka kişilerin girişini büyük oranla engeller.
Twitter iki faktörlü kimlik doğrulama da bu amaca yönelik kullanılan, bir güvenlik önlemidir. Buna geçtikten sonra şifre kullanımı kalkar ve kod-güvenlik anahtarı tercih edilir.
Twitter İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Nasıl Kullanılır?
Twitter iki faktörlü kimlik doğrulama kullanımı oldukça kolaydır. Bunun için aşağıdaki yol izlenir;
Twitter’ı açın.
Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.
Ekranın sol tarafındaki menüden daha fazla üzerine tıklayın. Ardından ayarlara gelin.
Güvenlik ve hesap erişimine gelin. Buradan sonra güvenlik seçeneğine tıklayın.
Ardından kısa mesaj-kimlik doğrulama uygulaması-güvenlik anahtarından biri seçilir.
Kısa mesajla kullanmak için, yanındaki onay kutusu işaretlenir. Ardından bilgiler okunarak, ileri seçeneği tercih edilir. Eğer hesabınızla ilişki kurulan telefon yoksa bir tane girilir. Şifre girilerek onaylanır. Hepsi tamamlanınca telefondan da onay için doğrulama kodunu girmeniz istenir.
Kimlik doğrulama uygulaması için de önce yanındaki onay kutusuna tik bırakılır. Gerekli bilgiler okunarak, bir kimlik doğrulama uygulaması indirilir. Ardından da Twitter ile bağlantısı yapılır. Son olarak da onay verilerek, işlem tamamlanır.
Güvenlik anahtarı için de önce SMS veya uygulamadan birini kullanıyor olmanız gerekir. Bu durum gerçekleştirilince iki faktörlü kimlik doğrulama üzerinden güvenlik anahtarına gelinir. Talep edilirse şifre girilir ve bilgiler okunarak başlanır. Ardından anahtarlar bilgisayara takılır ve üzerindeki butona basılır. Kurulum için yönergeler takip edilir. Tüm bu işlemler ardından kullanmaya başlanır.
Twitter iki faktörlü kimlik kodu kapatma eğer kullanım yapmak istemiyorsanız tercih edilir. Bunun için şu yöntemleri izlemek gerekir;
Twitter’ı açın.
Sol taraftaki menüden daha fazlaya tıklayın. Ardından da ayarlar ve gizliliği seçin.
Güvenlik ve hesap erişimi, güvenlik yolunu takip edin.
İki faktörlü kimlik doğrulamasını bulun ve girin.
Ardından kodu devre dışı bırakmanız yeterlidir.
Eğer telefonu kaybetmişseniz veya herhangi bir nedenle erişim yapamıyorsanız, yedekleme kodu kapsamında hesaba erişebilirsiniz. Bunun için alana kodu yazmanız yeterlidir. Ancak almamışsanız Twitter destekle irtibat kurulmalıdır.
Twitter iki faktörlü kimlik doğrulama SMS gelmedi en çok karşılaşılan sorunlar arasındadır. Ancak çoğu zaman 2-3 dakika gibi bir sürede gelir. Zira gecikme payı vardır. Eğer internet yoksa ya da uçuş moduna girmişseniz kod gelmeyebilir. Dolayısıyla bunlara dikkat ederek, SMS ile giriş yapabilirsiniz. Eğer Twitter telefon numarası vermek istemiyorum diyorsanız uygulama yoluyla kullanmayı deneyebilirsiniz.
Yorum Yap