Tweetdeck nedir, nasıl kullanılır? Tweetdeck alternatifleri değerlendirildiğinde; pek çok ayrıntı ön plana çıkar. Özellikle birden çok Twitter hesabını aynı anda yöneten sosyal medya uzmanları ve kendi hesabını uzman bir şekilde yönetmekte olan kullanıcıların işini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen tweetdeck içeriği hakkında merak edilen birçok unsur vardır. Peki tweetdeck uygulaması tam olarak ne işe yaramaktadır ve bu uygulamayı alternatif içerikler var mıdır?
Öncelikle sosyal medya alanlarının sadece eğlence amaçlı kullanılmadığı pek çok kişi açısından profesyonel bir saha olarak değerlendirildiği bilinmektedir. Hatta birçok insanın sosyal medya hesabını yöneten uzmanların olduğu ve bu alanın önemli bir iş piyasası haline geldi bilinen gerçekler arasındadır.
Standart olarak sosyal medya kullanmayı tercih eden kişiler için bu içerikler eğlenceli bir alan olsa da profesyonel kullanıcılar açısından yoğun ve stresli içerikler haline gelebilir. Tweetdeck aracı da bu alanda kolaylık sağlamak amacıyla devreye girer ve profesyonel olarak Twitter kullananların değerlendirdiği içeriklerden birisi haline gelir.
Tweetdeck ne işe yarar? Tweetdeck uygulaması sayesinde birden çok Twitter hesabının yönetilmesi ve hesabı ait yapılabilecek işlemlerin tek bir ekrandan görülebilmesi mümkün hale gelmektedir. Dolayısıyla Twitter alanında profesyonel şekilde yer alan kişilerin işini kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş uygulamalardan birisidir. Uygulama çok ayrıntılı ve büyük unsurlar yerine daha ulaşılabilir bir kullanım sunmayı hedeflemektedir.
Tweetdeck uygulaması ilk defa 2008 yılında piyasaya sürülmüş olan ve çok sayıda sosyal medya alanının yönetimini sağlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. 2016 senesinde arayüzün Twitter tarafından satın alınması ile birlikte hem uygulamanın iOS ve android cihazlar üzerindeki versiyonları kaldırılmıştır hem de diğer sosyal medya alanlarında olan destek unsuru kaldırıldığı için yalnızca Twitter bünyesinde kullanıma devam edilmiştir.
Bazı kullanıcıların da yalnızca Twitter’da bulunmasından dolayı eleştiri getirmesi ile birlikte; uygulama zaman içerisinde daha da geliştirilerek yönetilmeye çalışılmaktadır. Ancak bir süre sonra Twitter araçları arasında hesap yönetme bakımından en çok kullanılan içeriklerden birisi haline gelmiştir.
Tüm etkileşim ekranları sütun şeklinde görülebiliyor ve pek çok işlem hızlı bir biçimde gerçekleştirilebiliyor. Bunun yanı sıra kişiler uygulamayı kullanımına uygun şekilde özelleştirme imkânına da sahip olmaktadır. Twitter uygulaması kendi arayüzü vasıtasıyla profesyonel kullanıcılara hitap etmek için tweet planlama tarzında kimi özellikleri sunmaktadır.
Bu sebeple tweetdeck uygulamasını sadece daha rahat kullanım sağlaması açısından tercih edildiği bilinmektedir. Twitter araçlarından birisi olan tweetdeck aracının en fazla dikkat çeken özelliği de değişik kullanıcıları hesaplara yönetici şekilde atayabilmesi ve onların yapmış olduğu işlemlerin asıl kullanıcı onayı ile birlikte yapılabiliyor olmasıdır. Yani tam olarak profesyonel şekilde bir yönetim kullanımını hedeflemektedir.
Twitter planlama araçlarından birisi olarak kullanım içerikleri de merak edilen tweetdeck aracının masaüstü arayüzüne benzer şekilde bir arayüze sahip olduğu ifade edilebilir. Ancak bu unsurdan temel farkı Twitter arayüzünde bağlantı ya da butonlara tıklanması yoluyla ulaşılan çeşitli işlem ve etkileşim sayfalarının farklı sütunlar şeklinde tek sayfada görülebilmesidir. Dolayısıyla tek bir sayfa üzerinde ve farklı yerlere giriş çıkış yaparak Zaman kaybetmeden doğrudan içeriklerin görünmesini sağlar. Tweetdeck uygulaması ile ekran istenilen sayıda parçaya bölünebilir ve her bir parçaya eklenen sütunlar dahilinde değişik işlem sayfalarına ulaşılabilir.
Twitter internet sitesi açıldıktan sonra yönetilmek istenen Twitter hesap bilgileri aracılığı ile giriş yapılır ve varsayılan şekilde kişilerin karşısında 4 sütundan oluşan bir ekran çıkar. İlk sütunun ana akış, 2. sütunun bildirimler bölümü, 3. sütunun doğrudan mesajlar ve 4. Sütunun da Twitter trend ekranı olduğunu söylemek mümkündür.
Temel kullanım açısından 4 sütün yeterli olacaktır. Ancak daha fazla unsur eklemek isteyenler için uygulamanın özelleştirilmesi de mümkündür. Ekranın sol bölümünde yer alan işlem aracında artı işareti bulunur. Buradaki artı işaretine tıklama ile birlikte yeni bir etkileşim sütünü kolaylıkla kurulabilir.
İstenilen kadar sütun eklemek mümkündür ve profesyonel çalışma düzenine göre bu içerikler belirlenebilir. Fakat bilgisayar büyük bir ekran sahip değilse eğer sütün ekleme içerikleri ile birlikte kullanım alanı da gittikçe dar alabilir. Dolayısıyla sütunlar ile yapılacak tüm işlemlerin Twitter masaüstü arayüzü ile aynı adımlardan oluştuğu ifade edilebilir.
Tweetdeck siteleri başta olmak üzere pek çok konuda ayrıntısı araştırılan içeriğin bir diğer dikkat çeken unsuru daha uygulama ile neler yapılabileceği sorusudur. Tweetdeck’in açılmasıyla ve yönetilmek istenen hesap bilgileri ile giriş yapılmasının ardından; özelleştirmeye uygun olduğu için uygulamada yapılabilecek ayrıntılar tamamen kişiye kalmıştır.
Daha önce de belirtildiği şekilde uygulama çok özel ve ayrıntılı içeriklerden ziyade rahat kullanım sağlamak amacıyla kolay yönetim teknikleri sunmaktadır. Bu sayede birden fazla Twitter hesabının oldukça rahat bir biçimde yönetimi sağlanmaktadır.
Tek bir kişinin tek bir Twitter hesabı için çok gerekli olmasa bile birden fazla Twitter hesabı devreye girdiğinde ve profesyonel sosyal medya danışmanları tarafından uygulandığında çok işe yarayan uygulamalardan birisi olarak öne çıkar.
Tweet ve kullanımı esnasında; tweetdeck mobil ile masaüstü kullanımlarının bazı açılardan fark ettiği ifade edilebilir. Masaüstü arayüzünde yapılabilen ortalama her şey mobil uygulamadan da gerçekleştirilebilir. Ancak bazı noktalar değişiklik gösterebilir. Bunlardan birisi Twitter mobil uygulamasında bir hesaptan çıkış yapmaya gerek olmadan diğer hesaba giriş yapabilme uygulamasıdır. Twitter mobil de bu rahatlıkla yapılabilirken masaüstü içeriğinde ise 2 değişik hesabın yönetildiği sırada birinden çıkış yapılması gerekir.
Twitter mobil uygulaması dışında doğrudan tweetdeck uygulamasını mobil cihazlarda kullanıma uygun bir sunumu mevcut değildir. Sadece bilgisayar üzerinde ve internet tarayıcısı vasıtasıyla kullanılabilir. Fakat Google Chrome gibi içeriklerde bazen kullanımı kolaylaştırmak amacıyla çeşitli eklentiler yer alabilmektedir. Dilediğiniz tüm arama motorlarından kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Twitter kullanımı ayrıntıları sırasında dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar yer alır. Temel olarak Twitter kurallarının bu uygulama için de geçerli olduğu ifade edilebilir. Yani Twitter kurallarında her ne ayrıntı söz konusuysa tweetdeck’te de aynı içeriklerin olacağı öngörülebilir.
Tweetdeck kullanımına başlandıktan sonra temel olarak 4 sütundan oluşan bir sayfa sizi karşılar. Bunlar en çok etkileşim ve işlem yapılan sütunlar olarak kabul edilmekle birlikte özelleştirilebilir. Özen gösterilmesi gereken içeriklerden birisi bu aşamada ekran boyutuna uygun işlem yapılmasıdır. Sütun eklendikçe kullanım alanı daralır. Buna göre kullanım rahatlığı sağlayan bir belirleme oluşturulabilir.
Ayrıca tweetdeck aracılığı ile birden çok hesap yönetenler ya da bir hesaba birden çok yönetici ekleyenler için bazı kurallara daha fazla dikkat etmek gerekebilir. Yapılacak işlemler öncelikle kontrol yapan kişinin onayından geçmesi gerekir.
Bu şekilde ayarlama yapıldığında uygulama dahilinde yanlış ve sorunun işlemleri ürünle rahatlıkla geçilebilir. Pek çok sosyal medya hesabı yöneten profesyonel tarafından tercih edilen tweet uygulamasında ayrıntıları sunmayı amaçladığımız yazımızın sonuna geldik. Konu dahilinde merak ettiğiniz ve sormak istediğiniz tüm içeriklerle ilgili; sosyalat.com internet sitesi aracılığı ile bilgi alabilirsiniz.
Yorum Yap