Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Facebook günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformları arasındadır. İçerisinde milyonlarca üye olmakla beraber, her geçen gün buna yenileri eklenir.

Bununla beraber farklı nedenlerden dolayı artık kullanmak istemeyen insanlar da mevcuttur. Eğer platforma eskisi kadar bakılamıyorsa veya kullanılmayacaksa, kişiler Facebook kalıcı silme yapmak ister. Zira birçok kişi girmeyeceği bir hesabın var olmasını istemez.

Ancak platformdaki birçok kişi hangi işlemleri yapması gerektiğini bilmeyebilir. Zira ilk kez işlem yapılacaksa, daha önce konu merak edilmediği için konu oldukça karışık gelebilir. Bununla beraber sadece dakikalar içerisinde hesabınızı kalıcı olarak silmeniz, dondurmanız mümkündür.

Facebook Hesap Dondurma

Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir için ilk seçenek dondurmadır. Eğer silmeden emin olamıyorsanız dondurma işlemi size bir geri dönüş noktası oluşturur. Bunun için şu işlemler uygulanır;

  1. Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üst köşe aracılığıyla ayarlar kısmına gelin.
  3. Ardından Facebook bilgilerine girin.
  4. Dondurma ve silme seçeneğine bakın.

Tüm bu işlemler ardından gerekli işlemleri yaparak, hesabı dondurabilirsiniz.  Bundan sonra hesabınız başka kişilerce görüntülenemez. Ancak attığınız mesajlar gibi bazı kısımlar takip edilebilir. Ayrıca arkadaşlarınız da arkadaş listenizde adınızı görebilir. Dondurmaktan vazgeçerseniz, normal bir şekilde hesabınızı kullanmaya devam edersiniz.

Facebook hesap silme mobil için dondurma böylece kısa süre içerisinde yapılabilir.

Facebook Hesap Silme

Facebook kalıcı silme günümüzde birçok kişi tarafından merak edilen konular arasındadır. Herhangi bir kullanıcı, farklı nedenlerle hesabını artık kullanmamak isteyebilir. Bu durumda görünür olmasındansa, silmeyi tercih eder. Burada yapılması gereken işlemler oldukça kolaydır ve şu maddeler söz konusudur;

  1. Facebook hesabınıza giriş yapın.
  2. Sağ üst köşe aracılığıyla ayarlar kısmına gelin.
  3. Ardından Facebook bilgilerine girin.
  4. Dondurma ve silme seçeneğine bakın.
  5. Ardından hesabı kalıcı olarak sil seçeneğine dokunun.

Bu işlemler ardından gerekli aşamaları takip ederek, hesabınızı silebilirsiniz. Ancak öncesinde bilmeniz gereken bazı konular vardır. Burada hesabınız 30 gün silinmek üzere beklenir. Bu bir tür güvenlik önlemi olup, size hesabınızı geri kurtarmak için seçenek sunar.

Eğer silmek için istek yapmışsanız ve 30 gün dolmamışsa, hesabınıza giriş yapmanız ardından silme işlemi iptal edilebilir.  Bununla beraber gönderilerin silinmesi 90 güne varabilir. Ancak silme sırasında Facebook kullanıcıları bunlara bakamaz, erişemez.

Silme işlemi ardından Facebook Messenger özelliği de artık kullanılamaz. Dolayısıyla yoğun olarak kullanıyorsanız öncelikle düşünmeniz gerekir. Ayrıca silme işlemi tamamlanırsa ve geri almak isterseniz etkinleştirme yapılmaz. Ayrıca,

  1. Profiliniz,
  2. Arkadaşlarınız,
  3. Gönderilerinizi,
  4. Videolarınız,
  5. Eklediniz diğer her şey,

Kalıcı olarak silinir. Ayrıca Facebook hesabınızla kayıt olduğunuz bazı uygulamalar varsa Facebook girişi de kullanılamaz.

Facebook Telefondan Nasıl Silinir?

Facebook hesabını silen birçok kişi, telefonunda da aplikasyonun durmasını istemez ve oldukça normaldir. Facebook telefondan nasıl silinir oldukça kolay olup, sadece dakikalarınızı ister. Bunun için Android işletim sistemli cihazda öncelikle cihazın ayarlar kısmına gelinir ve uygulama yöneticisine girilir.

Ardından Facebook bulunarak, silme işlemleri uygulanır. Iphone ve İpad için uygulama simgesine basılı tutulur.  Sonrasında ekrana X işareti gelir.  Buna dokunulur ve onay verilir. Böylece uygulama da silinir.

Peki, Facebook 14 gün beklemeden silme nasıl yapılır? Burada yapabileceğiniz tek şey beklemedir. Zira süre hesabı geri almak istemenize yönelik bir önlemdir. Aynı zamanda hesabınız çalınırsa ve bu esnada silme yapılırsa, mağdur olmamanız adına bir güvenlik önlemi görevi de vardır.

widget-1

MAIL ADRES

info@sosyalat.com

widget-2

TELEFON

0850 307 54 67