Youtube Shorts Nedir Nasıl Para Kazanılır?

Youtube Shorts Nedir Nasıl Para Kazanılır?

YouTube platformu üzerinden para kazanma imkanı pek çoklarının bildiği bir konu. Ancak YouTube’un son günlerde Tiktok ve Instagram’a rakip olabilecek yeni deneyiminden yeni haberdar olunuyor.

Youtube Shorts ismi verilen bu olanak, gelirlerini artırmak isteyen video içerik üreticileri tarafından çok fazla merak ediliyor. Peki, Youtube Shorts nedir nasıl para kazanılır?

Türk Youtuberlar Üzülecek!

Youtube Shorts üzerinden para kazanmak isteyen milyonlarca kişi konuyu araştırmaya başladı. YouTube’un aylık 10 bin dolara kadar ödeme sunabileceğini açıklamasından sonra ayrıntılar merak ediliyor. Bu konuda Türk YouTuberlar için ise üzücü bir haber söz konusu.

YouTube’un yeni duyurduğu kısa videolar yolu ile aylık 10 bin dolara kadar para kazanmak isteyenler arasında bulunan Türk YouTuberların üzülmesinin sebebi ise yazımız içinde yer alıyor.

YouTube Shorts’dan Nasıl Para Kazanılır?

Youtube Shorts para kazandırır mi diye merak edilen konu hakkında şunları açıklayabiliriz: Youtube Shorts, Youtube’un Tiktok ve benzer uygulamalar karşısında rekabet amacı ile öne çıkardığı kısa videolardan oluşan bir sosyal platform olarak tanımlanabilir. YouTube’da içerik üreticileri kısa videolar oluşturmak suretiyle bu videoların Youtube Shorts üzerinden yayınlaması sonucunda aylık 10 bin dolara kadar ödeme alma imkanına sahip olabilirler.

Ülkeler Arasında Türkiye Yok

YouTube’un yeni para ödeme imkanından yararlanmak isteyenler konu karşısında heyecanlanırken Türk Youtuberlar için bir kötü haber söz konusu.

YouTube’daki bu para kazanma yöntemi şu an için Brezilya, Hindistan, Endonezya, Japonya, Meksika, Nijerya, Rusya, Güney Afrika, İngiltere ve ABD için geçerli durumda görünüyor.

YouTube Shorts Para Kazanma Şartları Nelerdir?

  • Yaşı 13 ila 18 arasında olan video içerik üreticileri için belirlenen şartların anne-baba ya da bir vasi tarafından kabul edilmesi gerekiyor.
  • YouTube kanalına bağlı bir AdSense hesabı bulunmuyor ise yine anne-baba ya da vasi tarafından bir AdSense hesabı oluşturulması gerekiyor.
  • YouTube platformunda son 180 gün içinde gereken şartları taşıyan en az 1 adet kısa video yüklenmiş durumda olmalıdır.

YouTuber Olmak Avantajlı mı?

YouTuber olma konusunda son yıllarda ciddi bir talep söz konusu. YouTube’un Google platformu içinde olması YouTube üzerinden yayınlanan videolara reklam alma konusunu daha hızlı hale getirirken bu platformun kazandırma imkanı da öne çıkıyor.

Çok kaliteli sayılamayacak videoların aldığı izlenme oranlarının fazlalığı yanında kaliteli videoların izleyici bulamaması gibi durumları ile YouTube platformu içerisinde karşılaşılması söz konusudur. Burada Youtube algoritması kavramı ortaya çıkmaktadır.

YouTube Algoritması Nedir?

YouTube’da gezinen kullanıcılara, izlenme ihtimali yüksek videoları belirleyen dijital sisteme Youtube algoritması denir. Instagram, Facebook ve diğer sosyal medya platformları tarafından geliştirilen algoritmalar gibi, Youtube algoritması da kullanıcılarına ne istediklerini göstermek, hatırlatmak ve video izlemeye teşvik etmek amacı ile çalışan bir sistem olarak öne çıkar.

YouTube Algoritması Nasıl Çalışır?

YouTube algoritması, kullanıcıların sadece sitede arama yaparken hangi sonuçlarla karşılaşacaklarını belirlemiyor, bunun yanında sitenin diğer bölümlerinde hangi videoların gösterileceği konusunu da belirlemiş oluyor. Youtube trendler algoritması da bu kapsamda ilgi görür.

YouTube algoritmasının videoları gösterebileceği 6 anahtar bölüm vardır. Bu bölümler şunlardır:

  • Arama sonuçlarında
  • Önerilen video akışında
  • Giriş sayfasında
  • Trend akışında
  • İzleyici aboneliklerinin altında
  • İzleyicinin oluşturduğu tüm bildirimlerde

YouTube, algoritmalarının çalışma yöntemi oldukça açık ve net olarak öne çıkar. YouTube'un iki yönlü arama ve keşif sistemi bulunur. Bu yöntemde izleyicilere, izlemek istedikleri videolar konusunda ulaşmada yardımcı olmak ve devamlı kullanıcıların katılımını ve memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak.


Yorum Yap



widget-1

MAIL ADRES

info@sosyalat.com

widget-2

TELEFON

0850 307 54 67