Özellikle çok tweet atmış olan Twitter kullanıcılarının en çok araştırdığı konulardan birisi de, Twitterda eski tweetleri görme konusu olmaktadır. Zamanla çok tweet atmış olan kullanıcıların, Twitter profili ana sayfasında yer alan eski tweetlerine, sayfayı aşağı doğru kaydırarak ulaşmaları zor olmakta ve çok zaman almaktadır. Bu nedenle eski tweetlerine erişmek isteyen Twitter kullanıcıları için bir takım pratik yöntemler bulunmaktadır.
Twitter kullanıcıları için belli bir süre sonra eski attıkları tweetler zor ulaşılır hale gelmekte ve bu nedenle eski tweetlerine ulaşmak istemektedirler. Bunu yapmanın en pratik ve güvenli yollarından birisi ise Twitter’da bulunan gelişmiş arama kısmı olmaktadır. Eski tweetlere ulaşmak için Twitter gelişme arama kısmı üzerinde bir takım noktalara dikkat ederek, uygulama içerisinde atılmış olan bütün eski tweetlere pratik bir şekilde ulaşılabilmektedir. Twitter eski tweetlere ulaşmanın bir diğer yolu ise Twitter kullanıcı profili arşivi dosyasını Twitter yönetiminden istemek olmaktadır.
Eski tweetlere ulaşmak ve Twitter’da gözükmeyen tweetlerin aranması için gelişmiş arama kullanılmakta olup, bu sayede bütün tweetler kolaylıkla erişilebilir hale gelmektedir. Aynı zamanda uygulama içerisinde gelişmiş arama yapılarak, Twitter kullanıcıları kendi tweetlerine ulaşabildiği gibi diğer Twitter kullanıcılarınında eski tweetlerine ulaşabilmektedir.
Gelişmiş arama sırasında, istenilen anahtar kelimeler ya da tarihler seçilerek daha kolay olarak eski tweetlere ulaşmak mümkün olmaktadır. Twitter’ın en kullanışlı olan özelliklerinden birisi olan Twitter’da gelişmiş arama için yapılması gerekenler ise sırasıyla şunlar olmaktadır;
Twitter gelişmiş arama özelliğini kullanabilmek için öncelikle Twitter uygulamasına kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapmak gerekmektedir.
Daha sonra açılan ana sayfada yer alan gelişmiş arama kısmına tıklanmalıdır.
Açılan Twitter gelişmiş arama panelinde bulunan Kişiler alt başlıklarından birisi olan bölüme, eski tweetleri aranacak olan kullanıcı adı girilmelidir.
Kullanıcı adı girildikten sonra bir alt kısımda yer alan tarih bölümünden istenen zaman aralıkları işaretlenmelidir. Burada dikkat edilecek tek nokta tarih zaman aralığı başlangıç tarihine, ilgili eski tweetleri aranacak olan Twitter hesabının açılış tarihinin girilmesi gerekliliği olmaktadır.
Tarih bölümünde ki bitiş kısmına ise hangi zaman aralıklarında arama yapılacaksa, bu doğrultuda olan istenilen tarih girilmelidir.
Bütün bunların yazılması sona erdiği zaman altta bulunan arama tuşuna basılmalıdır.
Böylelikle seçilen tarih aralığı içerisinde yazılmış olan bütün eski tweetler liste halinde ortaya çıkmaktadır.
Gelişmiş arama yaparken, bir Twitter hesabının atmış olduğu eski ve yeni yani, günümüze kadar olan tüm tweetler görüntülenmek isteniyorsa, Kalite Filtresi Kapalı yazan tuşa tıklanarak gelişmiş aramanın yapılması gerekmektedir.
Aynı zamanda daha da kapsamlı arama yapmak için yine gelişmiş arama kısmında yer alan, Kelimeler alt başlığı bölümüne istenilen anahtar kelimeler yazılarak da, eski tweet aramaları yapılabilmektedir.
Twitter uygulamasında yazılmış olan bütün tweetleri görüntüleyebilmenin bir diğer yolu da, Twitter’dan profil arşivi dosyası talebinde bulunmaktadır. Bu yöntemle de, eski ve yeni ne kadar yazılmış olan tweet ve paylaşım varsa dosya yolu ile bunlara ulaşılabilmektedir. Bu bağlamda tweet arşivi isteme konusunda ise şunları yapmak gerekmektedir;
Öncelikle Twitter uygulamasına kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılması lazımdır.
Giriş yapıldıktan sonra ana sayfada yer alan ayarlar kısmına tıklanmalıdır.
Açılan ayarlar ana sayfasının en altında bulunan tweet arşivi isteme sekmesine basılmalıdır.
Böylelikle Twitter hesabının ilk açıldığı günden itibaren olan bütün hesap arşivi, dosya halinde e-mail adresine yollanmaktadır.
Yorum Yap