Telegram’ın Bilinmeyen Özellikleri

Telegram’ın Bilinmeyen Özellikleri

Telegram’ın bilinmeyen özellikleri neler? 2013 senesinde hayatına başlayan Telegram, Rus programcı olan Pavel Durov tarafından geliştirilmiştir. Çalıştığı sistemler şöyledir;

  1. Android
  2. IOS
  3. Windows Phone
  4. Windows
  5. OS X
  6. Linux

2021 Ocak ayı ile 500 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Telegram, dünya çapında en çok kullanılan mesajlaşma aplikasyonları arasındadır. Son zamanlarda büyük bir popülerlik kazanan uygulama, her geçen gün yeni üyeleri arasına eklemektedir.

Dolayısıyla yeni kullanıcıların uygulamaya dair bilmediği çok sayıda konu vardır. Ancak eski kullanıcıların birçoğu dâhil olmak üzere gizli özelliklerin neler olduğu bilinmez. Bunlardan yardım almak, daha pratik ve kolay bir şekilde kullanım yapmanızı sağlar.

Telegram’ın Bilinmeyen Özellikleri Neler?

Telegram bilinmeyen özellikleri arasında çok sayıda madde vardır. Bunlar birbirinden farklı konular üzerine olup, gelişmiş bir kullanım sunar. Bunlar şöyle verilebilir;

  1. Sessiz mesaj: Mesaj göndermek istediğinizde, gönderme butonuna uzun bastığınızda ses olmadan gönder özelliği görülür. Bunu seçmek sessiz mesajı aktifleştirir.
  2. Zaman ayarlı mesaj: Eğer zaman ayarlı mesaj yollamak istiyorsanız, aynı şekilde mesaj gönderme tuşuna uzun süre bastığınızda mesajı zamanla seçeneği çıkar. Gerekli ayarlar ardından gönderi hazırlanır.
  3. Mesajı değiştirme: Eğer bir mesajı hatalı yazmışsanız ve silmek istemiyorsanız, düzenlemeniz mümkündür. Karşı taraf görse bile değiştirme işlemi yapabilir.
  4. GIF mesajlar: Telegram’ın fazla bilinmeyen bir diğer özelliği de gif şeklinde mesaj yollamadır. Bunu yaparken öncelikle @ işareti yazılır. Ardından da kelime eklenir. Sonrasında ekrana onunla ilgili gifler gelir. Bunlardan biri seçilerek yollanabilir.
  5. Bulut bilgilerini silme: Telegram üzerindeki mesajlar bulut üzerinde saklanır. Böylece farklı cihazlardan girilse de mesajlar görülebilir.  Bunlar uçtan uca şifrelidir. Eğer isterseniz silinebilir. Bunun için ayarlara girilerek, gizlilik ve güvenlik seçilir. Ardından veri ayarlarına gelinerek, buluttaki verileri sile tıklanır.
  6. Şifre koyma: Eğer Telegram’a sizden başka kimsenin girmesini istemiyorsanız, şifre koyabilirsiniz. Bunun için aplikasyonu açtığınızda parola ve TouchID üzerine tıklanır. Buradan yeni bir şifre belirleyebilir, mevcut olanı silebilirsiniz.

Bu özellikleri kullanarak platformu daha verimli ve kolay kullanabilir, güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Telegram Hangi Özelliklere Sahip?

Telegram’da bilmemiz gerekenler arasında farklı özellikler de vardır. Dolayısıyla birçok kullanıcı Telegram’ı bilmeden kullanır. Bu konuda sayılabilecek farklı maddeler de şöyledir;

  1. Hesabı otomatik silme: Eğer Telegram’ı kullanmak istemiyorsanız, otomatik şekilde silinmesi için ayarlayabilirsiniz. Bunun için ayarlar ekranına gelinerek hesabımı otomatik olarak sil seçilir. Ardından da hesabımı bu kadar uzaksam sil seçilir. Sonrasında 1-3-6-12 ay sürelerden biri seçilir.
  2. Mesajlaşma ekran görüntüsü: Eğer isterseniz bu ekran görüntüsünü farklılaştırabilirsiniz. Aplikasyon gerek gündüz, gerekse gece modları bulundurur.
  3. Sohbet klasörü: Telegram, kullanıcılarına sohbet klasörü seçeneği sunar. Bunlar arasında kolay bir şekilde geçiş yapabilir, uygulamayı kullanabilirsiniz.
  4. Telegram’a giriş yaptı engelleme: Bilindiği üzere bu uygulamada telefon rehberi için senkronizasyon yapıldığında, rehberdeki kişiler hesap açarsa bilgilendirme mesajı gelir. İstenirse bu da engellenebilir. Bunun için ayarlar ekranına gelinerek, veri ayarları seçilir. Ardından kişileri eşitle kapatılır.
  5. Numarasız davet etme: Eğer telefon numaranızı vermeksizin davet etmek istiyorsanız, bu da mümkündür. Bunun için ayarlara girilerek düzenle seçilir. Ardından kullanıcı adı alınabilir. Bunu bir kişiye verdiğinizde sizinle irtibat kurabilir.

Böylece bir süre girmezseniz hesabı silebilir, görüntüyü değiştirebilir ya da telefon numaranızı vermeden, bir kişiyi konuşmaya davet edebilirsiniz. Dolayısıyla oldukça pratik, kullanışlı, işlevsel bir kullanımı vardır.


Yorum Yap



widget-1

MAIL ADRES

info@sosyalat.com

widget-2

TELEFON

0850 307 54 67