Twitter ilk sunulduğu günden bu yana kullanılan popüler bir sosyal medya hesabı. Her ne kadar günümüze kadar ücretsiz bir şekilde sunulsa da Twitter Blue ile bu değişmiş durumda. Dolayısıyla birçok kişi buna geçip geçmenin ne anlama geldiğini, artık ücretli kullanım döneminin mi başladığını araştırmakta.
Burada ilk olarak platformu kullanmanın hâlâ ücretsiz olduğunu belirtmek gerek. Dolayısıyla hiçbir ücret ödemeden kayıt olabilir, standart üyelere sunulan tüm özellikleri istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Ancak Blue ücretli üyelik seçeneğini sunmakta. Bu hesaplar standart bir hesapla aynı şeyleri yapabilmekte. Sadece,
Gibi seçenekleri ekstradan sunmakta. Bu noktada ücretli olması sebebiyle, daha cazibeli hale getirmek için kullanıcılara zamanla yeni özellikler de sunulacağı şimdiden söylenebilir.
Twitter Blue Sunuldu Mu?
Her ne kadar birçok kişi ücretli sürümü hiç kimsenin kullanmayacağını düşünse de, aslında bu durum tamamen farklı. Zira özellikle tweet geri alma, birçok kişi tarafından merakla beklenmekteydi. Peki, almak isteyenler için özellik sunuldu mu?
Bu soruya verilecek yanıt evet olmakla beraber, her ülkeye henüz sunulmadığını bahsetmek gerek; zira sadece Kanada ve Avustralya içerisinde sunuldu. Üstelik bu ülkelerdeki Android kullanıcıları da yararlanamamakta; zira sadece IOS işletim sistemlerinde uygun.
Blue ile standart hesaplar arasında en temel fark ücret. Birçok kullanıcı her ne kadar tercih etmeyecek olsa da, fiyatını merak etmekte. Zira yıllarca ücretsiz kullanmanın getirdiği bir alışkanlık, firmanın ne kadar değer koyduğunu düşündürmekte.
Burada 2,99 dolarlık bir etiket ile çıkmakla beraber, Türkiye içerisinde 30,99 Türk Lirası fiyata sahip durumda. Sadece bu fiyat farkı, birçok kişinin tartışmasına sebep de verdi. Peki, fiyatın haricinde temel ayrım noktaları neler? Burada şu anlık yukarıda bahsettiğimiz özellikler ön plana çıkmakta. Bununla beraber zamanla yenilerinin de ekleneceğini belirtelim.
Twitter içerisinde birçok kullanıcı, atılan bir tweet’i geri almaya yönelik bir özellik beklemekteydi. Her ne kadar silme ile benzer olduğu düşünülse de aslında değil; zira bir paylaşım sosyal medyada adeta ışık hızıyla yayılmakta.
Dolayısıyla siz silene kadar istemediğiniz bir şey kolayca yayılabilir. Bunu önlemek için de tweet geri alma sunulmakta. Peki, bu nasıl kullanılıyor? Burada yayınladıktan sonra kişilere önizleme ekranı getirilmekte. 30 saniye boyunca devam etmekte olup, gözden geçirerek gerekliyse düzeltme imkânı verilmekte.
30 saniyelik süre ayarlar kısmından ayarlanma özelliğine de sahip. Eğer size çok fazla gelmişse 5, 10, 20 saniye olarak değiştirmeniz mümkün. Böylece yanlışlık yapmışsanız, kısa sürede içerisinde geri alarak düzenlemeniz mümkün.
Twitter içerisinde kullanıcılar, belirli bir karakteri kullanabilmekte. Durum böyle olunca uzun bir tweet atması gerekenlere büyük bir sorun çıkmakta. Ancak bu durum flood tarzı gönderiler ile önlenmekte. Ne var ki böyle olunca birçok okuyucu takip etmekte sorun yaşamakta.
Zira paylaşanlar üst üste yollamadığı için çoğu kullanıcı ilk olayın ne olduğunu unutabilmekte. Okuma modu burada devreye girerek, okuyucuya yardım etmekte. Zira tweet akışlarını uzun metin formatına dönüştürerek sunmakta.
Böylece flood gibi gönderiler daha rahat okunabilmekte.
Twitter tarafından sunulan Blue abonelik şimdilik kısıtlı bir özellik seçeneği sunmakta. Bunlardan bir tanesi de yer işaretleri. Bu kapsamda kullanıcılara yer işaretlerini klasörler şeklinde sınıflandırma izni vermekte.
Böylece aralarında hareket etmek, düzenlemek oldukça kolay olmakta.
Yorum Yap