Dijital tasarımlar, günümüzde pek çok alanda kullanılabilen içeriklerdir. Bu tür tasarımlar ile içerik oluşturmak isteyen bireyler de Canva benzeri siteler ve uygulamalar konusu üzerine araştırma yaparak internet üzerinden istedikleri dijital tasarımı kolayca hazırlamak istemektedir. Canva, günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmakta ve farklı şablon, renk ve görseller ile tasarımları desteklemeyi sağlamaktadır. Ancak bu uygulamanın bazı özelliklerini kullanabilmek için ücret ödemek gerekir. Hal böyle olunca insanlar tamamen ücretsiz şekilde tasarım yapabilecekleri seçenekleri araştırmaktadır.
İnternet üzerinde Canva sitesine benzeyen pek çok farklı program bulunmaktadır. Bu programların tamamı ücretsiz olmasa da pek çok özellik ücret ödemeden kullanılabildiği için afiş, logo, post tasarımı, davetiye, şablon gibi pek çok dijital gereç için yeterli olmaktadır. Eğer siz de internet üzerinden yapacağınız tasarımlar için iyi programlar arıyorsanız, aşağıdaki başlıkları inceleyerek Canva benzeri tasarım sitelerini öğrenebilirsiniz.
Canva benzeri siteler, internet ortamında görsel hazırlayacak kişilerin en çok araştırdığı konular arasında yerini almaktadır. Bu noktada bilinmesi gerekir ki, son zamanlarda Canva uygulamasına alternatif olarak tercih edebileceğiniz sayısız program bulunmaktadır. Bunlardan bazıları aşağıdaki listede sıralanmaktadır.
Bahsi geçen bu siteler, tıpkı Canva uygulaması gibi farklı tasarımlar ve şablonlar kullanarak istediğiniz dijital görseli oluşturmanızı sağlamaktadır. Belirtilen bu sitelerin özellikleri hakkında daha detaylı almak için aşağıdaki başlıklara göz atabilirsiniz.
Kolay tasarım uygulamaları denilince ilk akla gelen programlardan bir tanesi de Adobe XD olarak karşımıza çıkmaktadır. Adobe XD programının ana ilkesi, kullanıcıların istedikleri her şeyi program ile tasarlayabilmesini sağlamaktır. Kullanım ara yüzü olay olduğu için birkaç dakikada sistemi anlayabilir ve sınırsız kullanım hakkınız olduğu için istediğiniz tasarımları yapabilirsiniz.
Adobe XD programı, hem macOS hem de Windows işletim sistemine sahip olan bilgisayarlar tarafından kullanılabilmektedir. Üstelik bu programın en iyi yanlarından bir tanesi de ücretsiz olarak istediğiniz tasarım detayını kullanabilmenizdir.
RelayThat programı hem reklam hem de sosyal ağlarda paylaşılması planlanan görselleri tasarlamak için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Yazılı görsel hazırlama da dahil olmak üzere pek çok tasarım özelliği bulunan RelayThat, tasarımların en kısa sürede hazırlanmasını sağladığı için zaman tasarrufu edilmesine destek olmaktadır.
RelayThat programının en sevilen özelliklerinden bir tanesi de tüm sosyal ağları desteklemesidir. Yani, bu program ile tasarladığınız görselleri istediğiniz ağda paylaşabilirsiniz. Ancak bu programda görsellere istediğiniz oranları vermeniz mümkün değildir.
İnfografik, afiş ve sunum tasarımları için ideal olan Visme, Canva benzeri ücretsiz uygulamalar arasında yer almaktadır. Visme adlı programın en başarılı özelliklerinden biri de 50’den fazla hazır şablonun bulunmasıdır. Bu sayede her kullanıcı istediği şablonu kullanarak hızlı tasarımlar yapabilmektedir. Ayrıca bu uygulama sayesinde tasarımlarınıza video ve ses eklemeniz de mümkündür.
Visme adlı programın olumsuz özelliklerinden biri ise bu uygulamanın ücretsiz olarak sunduğu özelliklerin sınırlı olmasıdır. Her ne kadar basit ve çok özellik kullanmadan yapılabilecek tasarımlar için ücret ödemeniz gerekmese de, bazı özelliklerin kullanımı ücretli olup üyelik gerektirmektedir.
Cihazınıza herhangi bir yükleme yapmanıza gerek kalmadan tasarımlar oluşturmak istiyorsanız, PickMonkey web sitesine göz atabilirsiniz. Çoğu özelliği ücretsiz şekilde sunan bu web sitesi, gelişmiş özellikler için ise yıllık 33 Dolardan başlayan fiyatlara satın alınabilmektedir. PicMonkey uygulamasının en sevilen özelliği kullanımının kolay olmasıdır. Aynı zamanda metinlerle de çalışılabilmekte olup, bulut depolama sağlar.
PicMonkey uygulamasının iki kötü özelliği bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi düzenleme esnasında araya reklam girebilmesidir. Bir diğer kötü özellik ise her fotoğraf üzerinde ayrı işlem yapma zorunluluğudur. Zira bu uygulamada toplu fotoğraf düzenleme seçeneği bulunmamaktadır.
İnfografik oluşturmak için ideal olan Easelly, genellikle öğrenciler tarafından kullanılan bir dijital tasarım uygulamasıdır. Ücretsiz sürümü ile birkaç şablon ve tema destekleyen bu program, web tabanlı olduğu için indirme işlemine gerek kalmadan kolay bir şekilde kullanılabilmektedir. 60 resim ve 25 adet fotoğraf ücretsiz şekilde sunulmaktadır. Bu uygulamanın eksik olduğu noktalardan bir tanesi de yeterli ayar seçeneğinin var olmamasıdır. Bu nedenle detaylı çalışmalar için Easelly uygulaması yeterli olmayabilir.
Canva benzeri siteler ve uygulamalar listesine dahil olan Stencil, pek çok blogger ve pazarlamacı tarafından kullanılmaktadır. Bu site web tabanlı olduğu için internet erişimi olan her cihazdan bu programı kullanabilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz tasarımların başkaları tarafından kullanılmamasını sağlamak için filigran da ekleyebilirsiniz.
Farklı yazı tipleri, Instagram’a direkt paylaşım imkanı, logo yükleme ve saklama seçenekleri, ücretsiz ve telifsiz stok fotoğraflar, 1 milyonu geçkin arka plan gibi pek çok olumlu özelliği bulunan bu web sitesinin tek kötü yanı bazı zamanlarda gecikmeli olarak çalışmasıdır. Ancak bu unsur dışında kolay kullanılabildiği ve istenen tasarımları kolayca oluşturabildiği için sıkça tercih edilmektedir.
Pek çok farklı tasarım stilini bünyesinde bulunduran Gravit, hem profesyonel tasarımcılar hem de tasarım yapmaya yeni başlayan kişiler tarafından kullanılabilecek türde bir sisteme sahiptir. Bulut ile kolayca entegre olabilen ve vektör kütüphanesinin geniş olması sayesinde farklı tasarımlara ayak uydurabilen bu program, en çok fotoğraf düzenleme amacıyla kullanılmaktadır. Ancak bireysel kullanımlara ek olarak kurumsal görsel ihtiyaçları için de bu uygulamaya başvurulabilmektedir.
Gravit adlı program, ücretli olduğu için çok yaygın olarak kullanılmasa da, ilk kullanımlara özel olarak çoğu özellik ücretsizdir. Ancak zaman ilerledikçe ve deneme süresi dolunca mutlaka üyelik gerektirmektedir. Aksi halde program kullanılmaz hale gelir.
Pablo by Buffer; logo oluşturmak, ürün reklamı yapmak ve projesini geliştirmek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği web siteleri arasında yer almaktadır. En hızlı şekilde sosyal medya gönderileri oluşturmak için ideal olan Pablo, oturum açmadan dahi kullanılabilmektedir. Ancak bu uygulamayı oturum açmadan kullandığınız zaman projeleriniz kaydedilmeyecektir. Bu nedenle bir projeyi kaydetmek ve daha sonradan tekrar ilerleme kaydedebilmek için mutlaka oturum açmanız tavsiye edilmektedir.
Pablo by Buffer web sitesinin eksik kaldığı noktalardan bir tanesi de bu programda yeterli yazı tipi ve grafiğin bulunmamasıdır. Bu nedenle Pablo kullanıcıları, tasarımlarını yaparken belli başlı fontlar ve grafiklerden yararlanabilmektedir.
Kolay tasarım uygulamaları arayışında olanlar için ideal olan Crello, basit afişler ve fotoğraf düzenlemeleri yapmak isteyenler için yeterli olacak bir programdır. Bu programda ücretsiz şablonlar bulunduğu gibi ücretli seçenekler de mevcuttur. Eğer çok profesyonel görünümlü tasarımlar yapmak istiyorsanız mutlaka Pro versiyonunu kullanmanız ve ücretli üyelik açmanız gerekecektir.
WordSwag uygulaması, tipografi oluşturmak için oldukça başarılıdır. Aynı zamanda fotoğraf düzenlemek isteyen, ancak çok efor harcamaktan kaçınan bireyler de bu uygulamayı tercih edebilir. WordSwag oldukça basit bir ara yüze sahiptir ve basit tasarımlar için idealdir. Ancak reklam kampanyası, logo ve bu gibi ciddi ve profesyonel tasarımlar için WordSwag uygulaması tavsiye edilmemektedir.
Yorum Yap